3 élménygazdag Gyermeknapi program ötlet

Nemrég nyargalt el a húsvéti nyuszi és a Mikulás még nagyon messze van, de a felhőtlen családi nyaralás előtt még van egy alkalom, hogy tartalmasan együtt töltsön egy kis időt a család.

Számos országban megünneplik a nemzetközi gyermeknapot és nálunk ez május utolsó vasárnapjára esik. Valaki apró ajándékokkal, játékokkal, gyermek könyvekkel ajándékozza meg szeme fényét, de sokan döntenek ilyenkor úgy, hogy inkább a közösen átélt élményekkel, programokkal színesítik az együtt töltött időt.

Mert bár az ajándékoknak pillanatnyilag örülnek a gyerekek és sokszor újra és újra elővehetik, de az élmények, amikkel gazdagodnak, már sosem vesznek el. Pár ötlet, hogy is tölthetnénk a gyereknapot idén.

Gyermeknapi programok

Számtalan helyszínen, a legtöbb városban, – a nagyobbakban akár több helyen is – szerveznek gyermeknapi fesztiválokat, ahol sportprogramokkal, népi játékokkal, kézműveskedéssel, kirakodóvásárral várják a családokat. Idén mi is ellátogatunk egy ilyenre. Ha hasonlót kerestek, találkozzatok velünk is május 29-én a Budaörsi Repülőtér Gyermeknapi rendezvényén, ahol például csillámtetoválás, arcfestés, elektromos kisautók, lufihajtogatás és sétarepülés várja a kicsiket és nagyokat.

Ha szemezgetnél további programok közül érdemes körülnézni az alábbi oldalon: https://www.programturizmus.hu/top50-gyereknap-top-programok.html

Kirándulás

Május végén már az idő is tökéletes, hogy egy még nem túl meleg napon együtt kiránduljon a család. Garantált örömet szerezhetünk például egy János-hegyi kirándulással, amit esetleg egy libegőzéssel is egybekötünk. A libegőnél étkezési lehetőség is van, de a kicsik számára a az is nagy kaland lehet, ha egy piknik-takarón ülve csemegézhetik a csomagolt finomságokat. A piknik során társuk lehet a kedvenc kulacs, ételhordó is, amelynek tartalmát a saját hátizsákban cipelve talán még jobban élveznek majd elfogyasztani.

IGEN-NAP

A kicsikkel talán még merész lenne, de a nagyobbakkal már jó móka lehet kipróbálni az IGEN-napot, amikor ésszerű határok között minden úgy történik egy napig, ahogy a gyermekek szeretnék és mi szülők mindenre igent mondunk. Talán nem kell olyan extrém dolgokat bevállalni, mint az azonos című hollywoodi produkcióban, de garantáltan boldoggá tehetjük a gyerekeket, ha egy kicsit átadjuk Nekik az irányítást. Egy biztos, részünkről szükséges egy nagy adag lazaság és hogy egy kicsit újra gondtalan gyereknek érezzük magunkat. Nem lesz egyszerű, de akár még jól is elsülhet…

Válasszunk bármit is, a lényeg, hogy közösen, egymással töltsük az időt és gyermekünk érezze, hogy ez a nap és Ő is különleges és számít a világnak.

Ajándéktippek Gyermeknapra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[]