Márkák

Ismerd meg a Planetino-n megtalálható magyar és külföldi márkákat. Gondos keresgélés után választottunk ki minden márkát megbízhatóság, fenntartható szemlélet, esztétikus termékek és prémium minőség alapján, amit egytől-egyig képviselnek. 

Neked melyik a kedvenced?

Magyar márkák

Magyar kisvállalkozásként szívügyünk, hogy támogassuk és együttműködjünk hasonló gondolkodású, értékrendű hazai vállalkozásokkal. Gondos válogatás után kerültek be partnereink közé azok a márkák, akiknek termékei felvehetik a versenyt az európai színvonallal.

Európai márkák

A Planetinon található márkák mindegyike letette a voksát a fenntartható gondolkodás mellett. Azonban nem csak környezetbarát hozzáállásuk miatt, de minőségben is kiemelkedő alkotásaik miatt választottuk Őket a kínálatba. Nézz körül a különleges holland, svéd és dán termékek között.

100% magyar márka

Újrafelhasználható táskák a mindennapokra, egyedi tervezésű, tartós és vízlepergetős anyagból, színes, vidám mintákkal.

“Célunk, hogy olyan termékeket hozzunk létre amik hasznodra válnak a háztartásodban! Táskáink tartósak, hogy egy fenntarthatóbb megoldást nyújtsunk a minden napos csomagolásra, bevásárlásra és színes, vidám megjelenésükkel szebbé tegyék a napodat! A Kivibagek mintái egyedi tervezésűek és hazai kis műhelyekben készülnek.

Bernscherer Andrea vagyok, tervező grafikus, tipográfus, a Kivibag alapítója és tulajdonosa. A lipcsei képzőművészeti egyetemen (Hochschule für Grafik und Buchkunst) végeztem, és a tanulmányok mellett egy grafikai műhelyben (KOCMOC.NET) szereztem szakmai tapasztalatot. Mindig fontos volt számomra a praktikusság és a design. Meggyőződésem, hogy pozitívan hat az emberre ha szép és hasznos dolgokkal veszi körbe magát.

A termékek tervezésénél a környezetemből és a mindennapokból inspirálódom. A növény és állatvilág stilizálásával, illetve geometriai elemek segítségével állítom össze a színes vidám mintákat. Az anyagot nyomtatása és varrása hazai kis műhelyekben zajlik. Fontos számomra, hogy az újrafelhasználható termékek tartósak, praktikusak legyenek és szívesen használja őket mindenki.

Szabadidőmet igyekszem a családommal tölteni, szívesen jógázom, sétálok, főzök, ami sokszor jól jön egy-egy fotózásnál is.

Bízom benne, hogy mintáimmal egy kis vidámságot csempészhetek az emberek életébe, esetleg a tiédbe is! ” (forrás: kivibag.com)

 

Termékek

100% magyar márka

A The Sorting Bags azért jött létre, hogy háztartásunkban csökkenthessük a műanyag tárgyak használatát, és ezáltal egy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után.

A Cekker kollekció az egyszer használatos műanyag zacskók használata helyett ajánl környezetbarát és praktikus megoldást. A piacon vagy boltban zöldségeket, gyümölcsöket a vászonzsákokba szortírozva leméretheted, a kosárból pedig egyből a hűtőbe, kamrába tehető az étel. Ezzel időt és hosszú távon pénzt spórolhatsz meg, mert kevesebbet kell pakolni és takarítani.
A Koffer kollekció a műanyag zacskók és egyéb tárolók használata helyett ajánl környezetbarát és praktikus megoldást. A vászonzsákok alkalmasak uzsonna, szendvics tárolására. Használhatod őket tisztasági csomagként vagy éppen tornacuccokhoz.
A mintákat úgy terveztük, hogy a zsákok különféle méretei könnyen megkülönböztethetőek legyenek, így egy nagy vászonszatyorból is könnyedén elő tudod húzni a megfelelő méretet.
A Kredenc kollekció darabjai a konyhai egyszer használatos eszközeit kívánja kiváltani környezettudatos megoldáskkal, a kollekció első darabja a hűtősapka a hűtőben használatos eldobható fóliákat teszi szükségtelenné, így segít a hulladékcsökkentésben.” (forrás: thesortingbags.com)

 

Termékek

 

A Fresk egy holland márka, különleges babatermékekkel. A Fresk babakollekciója friss, édes, makacs és kissé retro. Vidám és színes babakollekciójukat nagy odafigyeléssel tervezték Hollandiában – ötvözve a skandináv és holland dizájnt – és fenntartható gyártással készültek.

Termékeiket organikus pamutból készítették, ami így csodálatosan lágy a baba bőréhez és megfelelő kényelmet is nyújt. Fontos számukra a környezettudatosság, számos termékük megkapta a GOTS (Global Organic Textile Standard) minőségi jelzést, ami egy olyan világméretű minőségi védjegy, amely garantálja az ökológiai gyapot előállítását és feldolgozását.

Termékek

Szülők fejlesztették. Csecsemők hagyták jóvá.

A Herobility végig vezet minket a szülőség útján, támogatva bennünket és gyermekünket. A Herobility termékeket szülők fejlesztették, ötleteiket valós tapasztalatokra és küzdelmekre alapozva. Úgy tervezték, hogy egy kis szuper-erőt adjon nekünk a mindennapi életben. Azért, hogy általuk egy kicsit mi is hősökké válhassunk. Az ilyen nagyszerű termékek fejlesztésével, valódi tapasztalataik felhasználásával támogatják a következő generációt és mindezek mellett fenntarthatóságra is törekszenek. Folyamatosan dolgoznak azon, hogy megtalálják a bolygónk számára is legjobb anyagokat és megoldásokat.

Kezdetek

„Mikor harmadik gyermekünket vártuk, igazán megdöbbentem, hogy nem történt fejlesztés a cumisüvegek terén az utóbbi időkben. Próbáltam elképzelni a lehető legjobb cumisüveget és hamarosan rájöttem, hogy nincs hasonló a piacon. Kedves kislányom, Alva már úton volt, mikor elkezdtem megtervezni és fejleszteni a mi cumisüvegünket, ami végül még időben kész is lett. Alva imádta. Más babák és a szüleik is imádták. Gyorsan kedvenccé vált körükben. A tökéletes cumisüvegen kívül számos más innovatív baba terméket is forgalomba hoztunk a Herobility márkával 2017 februárjában.”

(Mikael Bergström, a Herobility AB és vezérigazgatója és alapítója)

Küldetés

A fenntarthatóság szem előtt tartásával a Herobility küldetése, hogy a legjobb babatermékeket hozza létre a világon. Ezért csak olyan termékeket hoznak létre, amelyek biztonságosak a gyermekek számára és a lehető legjobb módon támogatják fejlődésüket. Ugyanakkor a Herobility termékek célja az is, hogy megkönnyítse a szülők életét.

Minden Herobility terméket magas színvonalú nemzetközi szabványoknak megfelelően terveztek és teszteltek. BPA-, BPS-, BPF- és DEHP-mentesek.

 

Herobility Eco-line termékei

A Herobility Eco-line termékei innovatív étkészletekből és cumisüvegekből áll – a következő generáció számára.

Higiénikus, biztonságos és fenntarthatóbb lehetőség a normál műanyaghoz képest. Biztonságosabb a gyermekek számára, kíméletesebb a bolygónkhoz. A termékeket növényi alapanyagokból gyártják, kukoricakeményítőből készült biológiailag lebomló műanyagból (PLA). A folyamat során a rostokat és a fehérjét elválasztják a kukoricakeményítőtől, hogy élelmiszerként és ipari alapanyagként hasznosítsák, így maximálva a növény felhasználását és abszolút minimumra csökkentsék a hulladékanyagot. Ahogy a növények növekednek, elnyelik a légkörben a széndioxidot. A növényi alapanyag jó alternatíva a hagyományos műanyagok számára, hőellenálló és kevésbé törékeny, mint az üveg vagy a kerámia. Ezen kívül méreganyagmentes és kiváló minőségű, ami nélkülözhetetlen a babatermékek előállításakor.

Termékek

A Filibabba egy dán dizájn márka, helyileg Aarhausban található, de lefedik teljes Skandináviát, Európát és a világ többi részét is. Küldetésük, hogy olyan belső teret hozzanak létre babák, gyermekek számára, mely emlékezetessé teheti a mindennapi pillanatokat, biztosítva a legjobb minőséget és időtlen kivitelezést. Terveik saját tapasztalatikon és a mindennap inspirációin alapulnak. Minden tervük a körülöttünk lévő környezet és emberek iránti szeretet és tisztelet szem előtt tartásával készül. Figyelnek gyermekeink és környezetünk jövőjére, ezért megszerezték a GOTS tanusítványt (Global Organic Textil Standard). A GOTS egy címke az organikus textilek számára, amely lefedi az egész gyártási folyamatot a gazdálkodóktól kezdve, a környezetileg és társadalmilag felelős termelésen át, a végtermék előállításáig.

Tervezési filozófiájuk, hogy nyugodt, időtlen és egyedi formákat hozzának létre, melyek gyermeket és felnőtteket egyaránt inspirálnak. Megtisztelőnek érzik, hogy átadhatják a skandináv örökséget, így minden tervükben és színben az északi történelem egy darabja jelenhet meg. Céljuk és jövőképük, hogy minden gyermek biztonságos és egészségesen megőrzött környezetben nőhet fel, ezért a felelősségvállalás az egyik alapvető értékük, illetve embertársaink és környezetünk védelme és tisztelete.

Kollekció

Az új kollekciót az északi természet ihlette. A ragyogó napsütés a világos égen, a meleg nyári napok, a hűs szellő, a pasztellszínű vadvirágok az árok partján és minden, ami ehhez kapcsolódik. Élénk színek és a föld színei jellemzik a kollekciót, amely a meleg nyári napokat és a természet felfedezését juttatja eszükbe.

Az új kollekció részeként létrehoztak pár új barátot is a Filibabba család tagjaiként és hogy vonzóbbá tegyék őket a gyermekek számára is: Bea, Lullu, Balder, Otto, Freya, Milo, Bella és Felix. Az anyagok gondos kiválasztásánal szem előtt tartották, hogy a babák számára fontosak a tapintással való érzékelés útján szerzett élmények. Remélik, hogy ezek az új állatok sok baba barátaivá válnak és báhová is kerülnek, örömet szereznek.

A kollekció másik új vonalaként elkészültek a kordbársony termékek, amelyekre nagyon büszkék. A kordbársony anyag eleganciát és egy extra dimenziót kölcsönöz a színeknek. Az anyag vonzóbb a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt, képviselve a minimalista északi dizájnt.

Reméljük,Te is annyira fogod élvezni ezen termékek használatát, mint a Filibabba a megalkotásukat.

Termékek

Történet a Saga Copenhagen-ről

A saga egy ősi északi történetmesélési módszer, amely az életről és a családról szóló történetet jelent. A Saga Copenhagen családunk meséjének jelentős részévé vált, ahol generációkon át együttműködünk, kreativitással, családunk DNS-ének fontos részeként. Ezért a Saga Copenhagenbe a szívünket tettük bele.

A Saga Copenhagen élén Ole és Charlotte áll, akik 2001 óta vezetnek belsőépítészeti vállalkozást. Kihasználva a tervezés és az üzleti tevékenység terén szerzett tapasztalataikat és tudásukat, nagylelkűen továbbadják azt a következő generációnak. Lánya és veje, Ida és Joacim tapasztalattal kreativitással és a kultúrák közötti kommunikációs tapasztalattal rendelkeznek. Nemrégiben Ida és Joacim új generációt hoztak a világra – ezzel egy új élet, új történet kezdődik.

A Saga Copenhagen segít a kicsiknek abban, hogy a lehető legjobban kezdjék életüket, biztosítva gyermekeid egészségének és jólétének fenntartható minőségét, miközben gondoskodik a világról és a környezetről. Segítünk a „keretek” megalkotásában a jövendő gyermekek számára, hogy biztonságban élhessenek bolygónkon az elkövetkező generációk során. A fenntarthatóság üzenetével és ugyanabban a szellemben gyártott termékeinkkel reméljük, hogy segíteni tudunk Nektek és másoknak abban, hogy változást hozzon a családod, a világ és az eljövendő generációk számára.

Annak ellenére, hogy a nevünk narratívára utal, nem csak az üzenetről beszélünk, hanem cselekszünk is! A támogatásoddal képesek leszünk változtatni – és egy lépéssel közelebb kerülhetünk egy világosabb világhoz.

Egy történet a tervezésünkről

Kialakításunk gyengédnek és megnyugtatónak tűnik, a színek pedig megfelelnek annak a hangulatnak, hogy puhának és időtállónak tűnjenek, és ez egy nagyon különleges okból van:

A mindennapi élet egy kisgyerekes családban mozgalmas, és sok minden túl gyorsan történik ahhoz, hogy a kicsik megemészthessék az egészet. Gyakran annyi benyomást és ingert kapnak a nap folyamán, hogy minden energiájukat az egész feldolgozásával töltik, ami nem tesz jót nekik, mivel ezáltal idegrendszerük egyre stresszesebb, kimerültebb és boldogtalanabb.

Gyengéd színeink, sima, puha anyagunk és minimalista kialakításunk biztonságos és kiegyensúlyozott környezetet teremt, amelyre a gyermekeknek szükségük van, hogy a megfelelő ütemben fejlődjenek és boldogan nőjenek fel.

A gyermekek érzékenyek és érzelmesek, ezért a Saga Copenhagen-nél büszkék vagyunk arra, hogy olyan termékeket és mintákat készítünk, amelyek puhának, simának és gyengédnek tűnnek. Hisszük, hogy ez biztonságos és megnyugtató környezetben biztosítja a gyermekek számára az optimális gyermekkort.

Nem csak termékeink vizuális kifejezését tartjuk fontosnak, hanem gyermekeink egészségét és biztonságos nevelését; ezért az anyagokat is alaposan kiválogattuk. Kiemelt fontosságú a kiváló minőségű textíliák iránti nagy szenvedélyünk, termékeink minden szálát alaposan átgondoljuk és elkészítjük annak érdekében, hogy gyermekeid és otthonod számára a legmesésebb organikus és puha termékeket biztosítsuk.

Szeretettel, Saga Copenhagen

Termékek

A fenntartható jövő szeretettel készül. A Pellianni a fenntartható termékek svéd márkája, amelyet a legkisebbeknek terveztek. Épp annyira törődünk a minőséggel, valamint a termék céljával. Minden termék úgy lett kialakítva, hogy kényelmesen használható legyen, szórakoztasson és oktasson. A fenntarthatóság a jövő kulcsa, ezért termékeink organikusak, GOTS tanusítvánnyal rendelkeznek, fair trade, környezetbarátak, biológiailag lebomlóak, vegánok vagy FSC fából és papírból készülnek. Teljes mértékben nem mérgező anyagokból készültek.

Könnyen szerethető, nehéz megtörni

Fenntarthatóság

A környezet központi témánk, csak környezetbarát anyagokkal dolgozunk, és célunk az, hogy a teljes ellátási láncot minél fenntarthatóbban tartsuk fenn.

Minden fából készült termékünk organikus vagy FSC tanúsítvánnyal rendelkező fából készül.

Textiltermékeink bio GOTS tanúsított pamutból készülnek.

Küldetésünk, hogy a műanyag termékeket rozsdamentes acélra vagy ónra cseréljük, mivel ezek jobbak a környezet számára.

Kizárólag olyan üzemekkel állunk kapcsolatban, amelyek fenntartható anyagokkal dolgoznak, igazolt tapasztalatokkal rendelkeznek az etikus munkakörülmények iránt, és biztonságos környezetet biztosítanak alkalmazottaik számára.

Környezetünkkel kapcsolatos nézeteink az ellátási lánc minden pontjára kiterjednek, árufuvarozási partnereink a legújabb környezetbarát motorokat használják, amelyek jelentősen csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

Termékek