Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Természetes baba játékok

A kutatások azt bizonyítják, hogy a természetes elemeket, például a fát tartalmazó játék- és tanulási környezetek segítenek a gyerekeknek koncentrálni, összpontosítani, sőt akár meg is nyugodni. Azt mondják, hogy a fa fizikai megérintése megnyugtatja a gyerekeket, ami azt jelenti, hogy a fajátékokkal való játék neurológiai hatással lehet a gyermek agyára.

Nem egyszerű egy szülő vagy barát dolga, ha manapság játékot keres egy babának. Az áruházak végtelen, színes, szagos, zajos kínálata könnyen eltereli a fókuszt a tudatos vásárlásról.

A kevesebb általában több – igaz ez akkor is, ha csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt játékokról van szó, akik (szintén a) túl sok választási lehetőség miatt túlterheltek. A Montessori és Waldorf otthonok és tantermek minimalista terei ezt a filozófiát mutatják be gyakorlatban; általában szűkebb választékot kínálnak a sokoldalú, nyitott végű, fából készült játékszerekből.

A játékok sok szempontból bemutatják a fizikai világ működését: az első tárgyak közé tartoznak, amelyeket a gyerekek megérintenek, akár kézzek, akár szájjal és játszanak. Az egyszerű fajátékok csendes, nyugodt leckéket tanítanak fizikából, ok-okozatiság kapcsán, tárgyak állandóságáról, kreativitásról, problémamegoldásról és sok más alaptémáról.

Természetesen egy elszánt baba vagy kisgyerek bármiből tud zajt kelteni, de a fajátékok általában csendesebbek, így nyugodtabb játékkörnyezetet biztosítanak, amely mentes a sok műanyag játék zajától. Nem beszélve azokról a gyermek figyelmét könnyen felkeltő, mégis káros tulajdonságokról, mint a fény-, hangeffektek és automatizált mozgás.

Megvan az oka annak, hogy a fából készült játékok adományozbak, adnak át vagy örökölnek az emberek. A természetes játékok sem elpusztíthatatlanok, de tartósak és értékállóak – mindaddig, amíg vigyázol rájuk.

A Planetino kínálatában is igyekeztünk összeválogatni azokat a természetes kiegészítőket, melyek jó első játékok lehetnek gyermeked számára. Természetes baba játékok, rágókák, csörgők, kirakók a legkisebbeknek. Károsanyagmentes, FSC tanusítvánnyal rendelkező fából és organikus pamutból, kaucsukból készült játékainkat nyugodt szívvel adhatod a babádnak.

Életkoruknak megfelelően fejleszti a babák finommotoros képességeit és kreativitásra, sikerélményekre, ezáltal magabiztosságra ösztönzik babádat.

Játékainkat letisztult, egyszerű dizájn jellemzi, így szép kiegészítője lehet gyermeked szobájának is.

Planetino
[]