5 utazós játék – a stresszmentes utazáshoz

Vendégcikk az Anyaparadicsom – Környezettudatos fejlesztő játékok webáruháztól

Végre beköszöntött a nyár, amiből egyenes ágon következik, hogy – miután mi, felnőttek mindent alaposan megszerveztünk – fejest ugorjunk a gyerekekkel együtt az élményekbe.

Válhatunk felfedezőkké, bevehetünk várakat, strandolhatunk vízparton, róhatjuk egy-egy, még ismeretlen város macskaköveit és még napestig sorolhatnám a lehetőségeket. Egy dolog azonban biztos, mégpedig az, hogy a legtöbb élményt megelőzi egy utazás, amit – történjen akár földön, akár vízen, akár a levegőben – te, kedves olvasó, varázslatossá tehetsz gyermekeid számára.

Unaloműző varázsigével sajnos nem szolgálhatunk, de szeretnénk neked tippeket adni, mi is az az 5 utazós játék, amit idén nyáron feltétlenül vigyél magaddal a családi utazások és nyaralások alkalmával. Bátran vesd be őket, ha úgy érzed, mindenkire ráfér néhány örömteli perc a szórakozás vagy felfedezés jegyében, illetve akkor is jó célt szolgálnak, ha te egy kis nyugalomra vágysz.

  1. Mindennek alapja, a játéktároló zsák: https://www.anyaparadicsom.hu/gyartok_307/playandgo_anyaparadicsom

Ódákat lehetne zengeni, micsoda szuper találmány a játéktároló zsák, hiszen pillanatok alatt rengeteg apró játék rejthető el benne, sőt, némelyik játszószőnyeggé is alakítható. Válassz praktikusan egy olyan méretet belőle, amelybe beférnek az utazáshoz vinni kívánt játékaitok.

Hú, itt nagyon sok mindenre gondolunk ám… Vannak a klasszikus értelemben vett társas- és táblajátékok, a kártyajátékok, a memóriajátékok, melyekkel csuda mókás, éjszakába nyúló családi partykat lehet csapni és ide sorolhatjuk például azokat a játékokat, amikkel versenyezhetünk, ügyeskedhetünk. Ilyenek a pörgettyűk, üveggolyók, ördöglakatok, jojók.

Lássuk be, a gyerekekkel történő nyaralások, kiruccanások jelentős része valamilyen vízparthoz köthető, de ha nem így van, akkor biztos előkerül egy-egy felfújható medence az erkélyen vagy az udvaron, egy lavór a nagyszülőknél, amiben pacsálni lehet. Ahol víz van, ott egészen biztos, hogy akad sár, föld, homok is, így elengedhetetlenné nyilváníthatjuk a homokozó- és fürdőjátékokat is. Eredeti funkciójuk mellett a kellő fantáziával és találékonysággal megáldott gyermekek szerepjátékokhoz is használhatják ezeket a játékokat.

Azok számára, akik szívesen járják a természetet vagy vizsgálják a nagymama kertjének flóráját és faunáját, ajánljuk különféle felfedező szettek beszerzését. Lehet válogatni távcsövek, periszkópok, bogárnézegetők, mikroszkópok, nagyítók és ezek számtalan kombinációja között, a siker biztosan garantált lesz! Kisiskolás gyermeked akár színes, rajzos naplót is készíthet a feljegyzéseiből, a természetismeret tanár pedig teljesen odáig lesz, ha szeptemberben megmutatjátok neki.

Egy-egy eseménydús nap lezárásakor nincs is annál jobb érzés, mikor bekuckóztok a gyerekekkel, átbeszélitek az aznapi élményeket és az esti rituálé részeként olvasol nekik egy-két mesét, vagy átlapoztok egy böngészőt. Az efféle tevékenység nagyon jó levezetője a napban, segíti a kicsiket ellazulni és közel repíti őket álomország kapujához, a saját fantáziájuk szárnyán.

Bízunk abban, hogy csupa olyan tippet adtunk neked, ami segít értékes tartalommal megtölteni a nyár egy-egy szakaszát és sikerül átfordítani az esetleges unalmat önfeledt izgalommá az egész család számára.

Kellemes, élményekkel teli nyarat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]