Egy tapasztalt anyuka útmutatója pelenkázótáska választáshoz

A pelenkázótáska kiválasztása remek alkalom arra, hogy egy kis szórakozást csempésszünk a babavárás fáradalmai közé. Ezeket a táskákat úgy tervezték, hogy elférjen benne minden babaápoláshoz szükséges kellék és egyéb dolgaink, de nem elhanyagolható természetesen a kinézet sem, végül is hónapokig ez lesz a legfontosabb kiegészítő, amivel útra indulunk. Úgyhogy egy percig se legyenek kétségeid afelől, hogy igenis szükséged lesz egy stílusodnak megfelelő, praktikus táskára.

És ahogy egy igazi nőnek egynél több kézitáskája van, úgy egynél több pelenkázótáskát is szeretnénk – mondjuk egy kisebbet, ha rövid távra indulnátok, például épp csak leszaladtok egy gyors sétára vagy a boltba pár dologért, – és egy nagyobb pelenkázótáskát, amiben a mosogatógépen kívül (bár szuper lenne, ha azt is elbírnánk :D) minden elfér hosszabb kirándulásokhoz, egynapos kirándulásokhoz vagy jelentősebb utazásokhoz.

Bárhogy is döntesz végül, a megfelelő darab kiválasztásnál érdemes mérlegelni az alábbi szempontokat.

Mitől jó egy pelenkázótáska?

Kíváncsi vagy, hogy valóban szükséged van-e egy pelenkázótáskára? Az igazság az, hogy sok szülő hasznosnak találja, ha van egy külön hely a kicsi legfontosabb dolgai számára – a pelenkázótáskák pedig olyan speciális funkciókkal rendelkeznek, amelyek egy kicsit megkönnyítik az útközben szükséges babafelszerelés kézben tartását.

A baba pelenkázótáskák mindenféle formában és méretben kaphatók, így fontos, hogy szem előtt tartsd a saját elképzeléseidet és valóban a szükségleteiteknek megfelelőt válassz!

Íme néhány funkció, amelyekre érdemes gondolni vásárlás előtt:

Méret: Legalább egy akkora pelenkázótáskát válassz, amelybe a pelenkák, törlőkendők és egy-két üveg is elfér. Ha nem is tervezed cumisüveg használatát, gondolj magadra is! A szoptatás időszakában kiemelten fontos a megfelelő folyadékpótlás, ezért nem árt, ha mindig magadnál tartod a kedvenc termoszodat, hátha megszomjaznál.

Fresk pelenkázótáska
Fresk pelenkázótáska

Ha az a típus vagy, aki szeret mindenre felkészülni, akkor olyan nagyot akarsz, amely elég a fentieken kívül egy szett váltásruhának, játékoknak, rágcsálnivalónak, böfikendőnek, kistakarónak, cuminak, csörgőnek és kézfertőtlenítőnek.

Zsebek: A legtöbb szülő úgy találja, hogy a sok zsebes pelenkázótáska segít a dolgok rendszerezésében. Egyes pelenkázótáskák speciális zsebekkel rendelkeznek, például a telefon vagy táblagép tárolására kialakított zsebekkel, hőszigetelt zsebekkel, amelyek hidegen/melegen tartják a cumisüveget, kulacsokat, valamint olyan szeparált zsebeket, amelyekbe el lehet rejteni a baba szennyezett vagy piszkos, büfis ruháit.

Babakocsi pántok: Sok pelenkázótáska speciális pánttal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a táska rögzítését a babakocsi kormányához.

Váltóbetét: A legjobb pelenkázótáskák pelenkázóbetétet is tartalmaznak, amely vagy eltávolítható, vagy közvetlenül a táskából kihajtható, így azonnali pelenkázóhelyet biztosít.

Könnyen tisztítható: Az élet ténye, hogy a csecsemők – és szinte minden a közelükben – rendetlenek lehetnek, ezért érdemes lehet egy gépben mosható vagy gyorsan letörölhető pelenkázótáskát választani. Mert balesetek mindig vannak!

Vízhatlan: Praktikus tulajdonsága lehet egy pelenkázónak, ha vízhatlan. Ez nem csak akkor hasznos, ha séta közben elered az eső és szeretnéd megóvni a benne tárolt dolgaitokat, de ezáltal anyagának köszönhetően elég csupán áttörölni egy-egy használat után és ahogy említettük, ezáltal könnyen tisztán tartható. Jó példa lehet erre a pet palackból készült táska, ami vízlepergető tulajdonsága mellett még környezetbarát választás is.

A pelenkázótáskák fajtái

Pelenkázó hátizsákok: Ez a stílus kényelmes kéz nélküliséget kínál, és könnyebben hordozható hosszú ideig. Bármelyik hátizsák megfelelhet a célra, de érdemes olyat választani, amiben kulacs (cumisüvegtartó) és több szeparált zseb is van.

Planetino-tipp: a gyakorlat azt mutatja, hogy az apukák komfortosabbnak érzik a hátizsákok használatát a gyerekek körül. Érdemes esetleg olyat választani, amivel Ők is könnyebben megbarátkoznak, gyakorlati szempontok és design alapján is. Itt találsz pár hátizsákot, amely még egy pelenkacsere-kihíváshoz is meghozhatja az apukák kedvét.

Tote bagek: rendkívül tágasak, így a legjobb választás egy napra vagy egy hétvégi kirándulásra. Keressen olyat, amelynek rekeszei és zsebei vannak, ezáltal segítenek a rendszerezésben.

Messenger táskák: ezeket egy pánttal a mellkason átvetve hordják, és kényelmesebbek lehetnek, mint egy válltáska, ha hosszú ideig kell cipelni.

Átalakítható táskák: Egyes pelenkázótáskák hátizsákként, hordtáskaként vagy futártáskaként is működhetnek, attól függően, hogy hogyan helyezi el a pántokat. Ezek jó választások, ha módosítani szeretné a babafelszerelés hordási módját.

Hogyan válasszuk ki a legjobb pelenkatáskákat?

A legjobb pelenkázótáska kiválasztásához tehát érdemes szem előtt tartani a preferált formát, funkciókat és designt. Fontos szempont lehet továbbá, hogy vízhatlan és fenntartható legyen, illetve hosszú távon használható.

Nézz körül a legszuperebb pelenkázótáskák között és fusd át hátizsákkínálatunkat, kulacsainkat, ételhordóinkat és neszesszereinket a megfelelő kiegészítők megtalálásához!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]