Hogyan válaszd ki a legjobb iskolatáskát gyermekednek

Iskolatáska vásárlás tudatosan

Éppen azon gondolkozol, hogy milyen iskolatáskát válassz gyermekednek? A legjobb helyen jársz! Amellett, hogy stílusosnak kell lennie, vannak olyan tényezők, amik fontosak gyermekünk egészsége érdekében!

A korai évek tanulását súlyosan befolyásolhatja a nem megfelelő iskolatáska használata. A nehéz hátizsák iskolába cipelése hátfájást és más testrészeket, nem specifikus fizikai kényelmetlenséget és stresszt okozhat. Ez pedig oda vezethet, hogy a gyermek kevesebb figyelmet fordít az órán, ami hátrányosan befolyásolhatja az iskolai tanulást.

Nehéz lehet kiválasztani a megfelelő iskolatáskát gyermeked számára, tekintettel az iskolatáskák hatalmas választékára. A legjobb, ha bevonod őt is a választásba, hogy boldog legyen.

Tippek szülőtől szülőnek a megfelelő iskolatáska kiválasztásához gyermeked számára

Vedd számításba a következő tényezőket:


#1. Az iskolai könyvek súlya


Attól függően, hogy gyermeked milyen iskolai szakaszban van, a tankönyvek súlya nagyon eltérő lehet. Egyáltalán nem ritka, hogy a tankönyvek súlya több, mint gyermekünk.

Évről évre ahogy haladnak feljebb az osztályokba és több könyvük van, elengedhetetlen, hogy a táskájuk ergonómiailag megfelelő legyen az adott szakasznak. Ellenőrizd a párnázást a hát alsó részén és a hevederekben, valamint elegendő helyet az összes szükséges könyv és kiegészítő számára.

Ne ess kísértésbe, hogy nagyobb iskolatáskát vásárolj, mert minden bizonnyal kényelmetlen lesz gyermekednek, így inkább szánj időt és pénzt arra, hogy minden évben a számára tökéletes iskolatáska legyen az útitársa.

Másik érv a hosszú távú vásárlás ellen, hogy a divat és gyermekünk ízlése minden évben változik. Ez számára az egyik legfontosabb tényező, ha iskolatáskáról van szó, így nem érdemes úgy kalkulálni, hogy 5-6 évig használja ugyanazt az iskolatáskát.

Az iskolatáskák súlyának csökkentésének egyik remek módja, ha a kemény fedelűek helyett puha fedelű mappákat és füzeteket vásárolunk.

A legjobb iskolatáska kiválasztásakor ügyelj arra, hogy gyermeked teljesen bepakolt iskolatáskájának össztömege ne haladja meg a testsúly 15%-át.

#2. Állítható pántok

2 vállpánt a legjobb, mivel ez kevésbé terheli a hátat, a vállakat és a nyakizmokat. Ügyelj arra, hogy a vállpántok akkor kerüljenek beállításra, amikor már meg van pakolva az iskolatáska!

A tökéletes pozíció az, ahol a táska kényelmesen ül a vállak között és a hát közepén. Az állítható derékpánt segít levezetni a vállakról és a nyakról származó feszültséget, és elosztja a súlyt a medencében és a lábakban.

Ismerd meg a Planetino fenntartható anyagokból készült iskolatáskát divatos mintákkal!

#3. Zsebek mindenhez

A legjobb iskolatáska kiválasztásához meg kell vizsgálnunk mennyi zseb van rajta, benne. A legjobb, ha van egy nagy középső zseb a kevésbé nehéz könyvek számára, és egy párnázott zseb a hátsó oldalon egy laptop, táblagép vagy nagyon nehéz könyvek számára. Ebéd, víz, írószer stb. zsebekkel együtt.

Győződj meg arról, hogy a súly egyenletesen oszlik el a táskában úgy, hogy a nehezebb tárgyakat közelebb helyezze a hátuljához, és a kevésbé súlyos tárgyakat a táska elejéhez. Ez segít egyensúlyba hozni gyermeked, és nem rángatja hátra vagy előre a súly.

#4. A legjobb iskolatáska ellenáll az időjárásnak is

Jó, ha gyermeked gyalog vagy kerékpárral tud menni az iskolába és onnan haza vagy ahol lehetséges, busszal tud menni. Ez elősegíti a függetlenséget, és egy kis mozgás mellett időt töltenek barátaikkal.

Keress olyan iskolatáskákat, amelyek vízállóak. Ez megóvja a táskában lévő tárgyakat és gyermeked hátának nagy részét is!

#5. Tisztítás

Legyen olyan az iskolatáska, ami mosógépben mosható. Segít abban, hogy jól nézzenek ki és friss illatúak legyenek!

Ha gyermeked iskolatáskája nem mosható mosógépben, egyszerűen ürítsd ki a tartalmát, és kívül-belül szivaccsal töröld át forró szappanos vízzel, mielőtt hagyná megszáradni. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy tisztítsuk és megszabaduljunk a nem alapvető papíroktól, könyvektől és tárgyaktól, amelyekről azt hittük, hogy örökre eltűntek!

Összefoglaló a legjobb iskolatáska megvásárlásához

Amit szem előtt kell tartania, amikor kiválasztod gyermeked számára a legjobb hátizsákot:

Vegyél egy táskát egy jó és megbízható cégtől.

Ellenőrizd a vállpántok párnázását, hogy lásd, összecsomósodik-e vagy sem.

Az iskolatáska megvásárlása előtt vedd figyelembe az összes olyan anyagot és extrát, amelyet gyermekednek az iskolába kell vinnie.

A Planetino kínálatában lévő iskolatáskák minősége, felépítése és dizájnja mind azt támogatja, hogy Te és gyermeked is a lehető legjobban érezzétek magatokat.

Fedezd fel a Planetino iskolatáska kínálatát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]