Legyél Te is Mesenagykövet!

Becz Dorottya írónő, a Süti kalandjai mesekönyv-sorozat szerzője, a #mesenagykövet kezdeményezés megálmodója arra szeretné motiválni a szülőket, hogyha lehet, minden nap olvassanak mesét a gyermekeiknek, hiszen ez a közös program nemcsak összekovácsolja a családokat, hanem a kicsi fejlődésében is nagy szerepet játszik.

A történetmesélés varázslat, s a mágia nem működik szeretet nélkül. Ezer új kalandot élnek át, ezer új világot fedeznek fel a gyerekek a meséken keresztül. Ezer csoda várja őket a mesék világában, azonban egyedül nem tudják ezeket megélni – szükség van egy #mesenagykövetre, aki biztonságosan végig kalauzolhatja őket, és ki más is lehetne a mesenagykövet mint a szülő, a nagyszülő.

A #mesenagykövet program fő célja, hogy köszönetet mondjunk a szülőknek, elismerjük a mindennapi erőfeszítéseiket, a pozitív visszacsatolással ösztönözzük őket a folytatásra.  Biztatjuk őket, hogy ne adják fel – olvassanak a gyermekeiknek, és még tudatosabban figyeljenek a meseolvasásra, már a kezdetektől. Tapasztalják meg a meseolvasás minden előnyét. A hosszútávú cél pedig az, hogy minden szülő #mesenagykövetnek érezze magát.

Ha szeretnél csatlakozni a kezdeményezéshez, használd Te is a #mesenagykövet vagyok Facebook keretet és csatlakozz a Mesenagykövetek csoportjához itt.

www.sutikalandjai.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]