Karácsonyi ajándékok gyerekeknek a fenntarthatóság jegyében

Baba- és bolygóbarát ajándékötletek

A karácsonyi ajándék nehéz téma. Az igazán kemény feladat a jó ötlet megtalálása, utána pedig ott van még a lelőhelyének felkutatása és beszerzése is. Ha kisbabának, kisgyereknek szeretnél ajándékozni, akkor mindebben segítünk neked, mégpedig úgy, hogy a baba, a mama és még a környezetünk is jól járjon.

Mit lehet ajándékozni egy kisgyereknek (vagy a kisgyerek családjának), akinek tulajdonképpen megvan minden alapfelszerelése, ami az ellátásához, ápolásához kell? Mit lehet ajándékozni, ha nem szeretnénk haszontalan dolgot adni, hanem csakis olyat, amiért szívesen nyúl az anyuka, a baba is érezhetően szereti, de az alapdolgoknál egy kicsivel többet ad, egy kicsivel extrább?

Például Planetino-termékeket!

BPA-mentes gyerek kulacs

Kulacsra mindenkinek szüksége van, a gyerekeknek is. Mitől lesz a gyerekek kedvence? Egyértelműen a kedves mintáktól! (És persze a miénk is, hogy végre nem a harsány mesefigurák vannak mindenhol…) Talán így jobban kedvet kapnak maguktól is a kortyolgatáshoz, nem nekünk kell mindig rájuk szólni, hogy igyanak. A szülők kedvence pedig azért lesz, mert rozsdamentes acélból készülnek, így nem tudnak mikroműanyagok és egyéb anyagok kioldódni belőlük (csak ftalát-, ólom- és BPA-mentes gyerek kulacsaink vannak!) és nem jutnak káros anyagok a szervezetbe. Hosszú élettartamúak, strapabírók, hőtartók – hideg és meleg ital tárolására is alkalmasak és környezetbarátok is.

Baba törölköző

Igazi kényeztetés a babának, ha a fürdés után Fresk törölközőbe bugyolálják. A puha, bőrbarát anyaga 100% organikus pamutból készült, ami olyan, mint egy meleg ölelés. Közben lehet nézegetni rajtuk a pingvineket, jegesmacikat vagy a bálnákat, észre sem veszi a kicsi, hogy már száraz is és be lehet bújni a pizsamába. A törölközők mellett szuper baba poncsó és gyerek fürdőköntös kínálatunk is van!

Természetes anyagú játék

Nincs ajándékcsomag játék nélkül! Nálunk alapvető, hogy minden játék természetes anyagokból készül, károsanyagmentesek, FSC tanúsítvánnyal rendelkező fából, organikus pamutból, kaucsukból készülnek, így nyugodt szívvel adhatod a babádnak. Ha neked is ez elsőrendű szempont, akkor válassz a rágókák, csörgők és fajátékok között.

Hátizsák gyerekeknek

És persze a kincseket be is kell tenni valamibe. Nem, mi erre nem ajándéktasakot ajánlunk. Hanem egy szuper környezetbarát hátizsákot! A Fresk, Pellianni és SAGA hátizsákokban és tornazsákokban az a legjobb, hogy nem csak a bolygónknak teszünk jót, amikor ezt választjuk, de az elnyűhetetlen anyagoknak hála örök darabra teszünk szert. Egy táska akár több testvért is kiszolgálhat később. Nem csak hosszú ideg tartósak, hanem a készítésükkel sem növeljük a szemétmennyiséget: újrahasznosított PET palackokból vagy organikus anyagokból készülnek ezek a tatyók, így környezetünket is óvhatjuk. A designról itt sem lehet megfeledkezni: a skandináv letisztultság a cuki mintákkal egyesül, ami egy szemet gyönyörködtető külsőt eredményez.

A választásnál mindenképp figyelj a szülők, a család életmódjára, szemléletére, így elkerülheted azt, hogy olyan tárgyat kerülgessenek, amit egészen biztosan nem fognak használni – pl. vegánoknak állati eredetű anyagból készültet, környezettudatos embereknek műanyag, eldobható holmit. Az időtálló darabok sok-sok évig hasznos társuk lesz, emlékeztetnek az ajándékozóra és nem mellesleg nem terhelik a környezetet sem újabb szeméttel. 

És ami a legfontosabb: a tárgyak mellé sok-sok együtt töltött időt is adjunk, annál nagyobb ajándék nincsen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]