Planetino – II. “jobb világ miniben” jótékonysági akció

PLanetino - környezetvédelmi akció

Elkezdődött 2020-ban is a #műanyagmentesjúlius. A Planetino indulása előtt fő célként tűztük ki, hogy amellett, hogy bababarát webshop legyünk, szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni a környezetvédelemre.

Mivel az akcióban mi is nagy örömmel résztveszünk, kézenfekvő, hogy a következő időszakban bevételünk egy részéből a #plasticfreejuly szervezetet fogjuk támogatni. Köszönjük, ha ehhez Te is csatlakozol vásárlásoddal!

A webshopban környezetbarát, újrahasznosított termékeket találtok és ami a legfontosabb, nem egyszer hazsnálatos, hanem prémium minőségű, hosszú élettartamú babaápolási eszközöket. A termékek olyan anyagokból készültek, melyek hosszú távon, akár több babát, csemetét kiszolgálva is használhatók anélkül, hogy károsanyagok kioldódásától kellene tartani.

A termékpaletta összeállításakor arra is figyelmet fordítottunk, hogy mely gyártókkal kerüljük kapcsolatba. A Fresk és a Herobility cégpolitikája is, hogy termékeiket fenntartható gyártással állítsák elő. Róluk további információkat a Márkák aloldalon olvashattok.

A csomagolás, szállítás során is törekszünk arra, hogy környezetbarát csomagolóanyagot használjunk, így a dobozok, amelyeket futáraink átadnak 100%-ban műanyagmentesek, a doboztól, a töltőanyagon át a ragasztószalagig.

Nézzük meg, mi az, amit pedig együtt tehetünk környezetünk védelmények érdekében a #műanyagmentesjúlius során.

Első lépések:

  1. Vigyél magaddal termoszt, elviteles bögrét ha kávézóban, teázóban vásárolsz! (Épp szükséged van egyre? Nézz körül Planetino-n a termoszok között! Duplafalú rozsdamentes acélból készült termékeink jól tartják a hőt, így télen-nyáron jó szolgálatot tesznek!)
  2. Vigyél magaddal saját, újrahasznosított vászonszatyrot a közértbe, piacra és abban mérd le a zöldséget, gyümölcsöt!
  3. Ne vásárolj nylon zacskót a pénztáraknál!
  4. Kerüld a műanyag szívószálak használatát!
  5. Tervezz előre és kerüld az előrecsomagolt pékárukat!
  6. Kerüld az előrecsomagolt húsárut! Vásárolj helyi tenyésztőknél, termelőknél és csomagolásnak ne felejtsd el magaddal vinni saját tárolódat!
  7. Ne vásárolj műanyagüveges vizet! Vidd magaddal saját kulacsodat! Még egészségesebb is hosszútávon egy üveg vagy rozsdamentes acél kulacsot használni, mint a műanyagokat, amiből méreganyagok oldódhatnak ki.
  8. 3 R szabály – Reduce, Reuse, Recycle. Vagyis csökkentsd a fogyasztásodat, gondold át valóban mire van szükséges vásárlás előtt. Használd többször a megvásárolt termékeidet. Végül, de nem utolsó sorban ügyelj az újrahasznosításra! Ha vásárolsz, részesítsd előnyben az újrahasznosított termékeket!

Talán a legkézenfekvőbb ezek közül, hogy ha megyünk valahova, vigyük magunkkal saját kulacsunkat. Erre korosztályok szerint Nálunk is találhatsz többféle megoldást:

A babádnak:

https://planetino.hu/termekkategoria/itatok-cumisuvegek/uveg-cumisuveg/

A nagyobb gyerekednek:

https://planetino.hu/termekkategoria/itatok-cumisuvegek/termoszok-rozsdamentes-acel-itatok/

https://planetino.hu/termekkategoria/itatok-cumisuvegek/novenyi-alapanyagu-bpa-mentes-ivopohar/

…és Neked:

https://planetino.hu/termek/herobility-to-go-palack-turkiz/

A fentieken kívül, még nagyon sokat tehetünk a #műanyagmentesjúlius során. Ha már ezekben profi vagy, nézd meg a https://www.plasticfreejuly.org/ oldalon, mi az, amit még kihívás lehet Neked.

Köszönjük még egyszer, ha a Planetino-n vásárolsz és hozzájárulsz az adományhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]