Tippek a hozzátáplálás elkezdéséhez

hozzátáplálás

A gyereknevelés első évében az egyik nagy kihívást a hozzátáplálás jelenti. Megosztó téma, amiben mindig mindenki szeret állást foglalni. Jönnek a kért-kéretlen jótanácsok, hogy hány hónaposan szoktasd a babádat az új ízekhez, milyen ételekkel kezdj és pürésen vagy darabosan tápláld inkább. Ember legyen a talpán, aki ebben a helyzetben is tökéletesen helyt tud állni. A fenti kérdések helyességéről nem tisztünk dönteni, de íme néhány tipp és eszköz, ami könnyebbé teheti az életedet és sikerélményt adhat a babádnak!

  1. Ne stresszelj a potyogó kajákon!

A kicsik hajigálnak, leejtenek, maszatolnak, szétkennek, rosszalkodnak… és ez így jó. Így tanul, így ismerkedik. Hagyd tapasztalni, később úgyis leszokik ezekről és pár hónap múlva már csak azt veszed észre, hogy a stresszes időszak elmúlt és a legelegánsabb éttermekben is szépen eszik a babád. Addig is tedd könnyebbé a saját életedet és próbálj úgy tálalni, hogy minél kevesebb munkád legyen étkezés közben. Nincs szükséged másra, csak egy szinte elmozdíthatatlan baba tálra és egy jó előkére, ami felfogja a legtöbb lepattanót 😉

https://planetino.hu/termekkategoria/etetes/eloke/

2. Válassz számodra is kényelmes eszközöket, ha Te eteted a babádat!

Nem egyszerű bereptetni a hamit csöppséged szájába, miközben minden más annyira érdekes körülöttetek. Keress olyan evőeszközöket, amit nem csak a babád, de a Te igényeidnek megfelelően is formázták! Ismered például a Herobility Eco-line etetőkanalát? Ezt kimondottan úgy alakították ki, hogy a baba kanál alakja megfelelő az ételek különböző irányokba történő merítéséhez. A hosszú fogantyú és a kanál végén található finom horog tökéletes egyensúlyt teremt. A kanál karcsú vége pedig illeszkedik a baba szájához. Anyának, babának is kényelmes megoldás a hozzátáplálás során!

https://planetino.hu/termek/herobility-eco-line-etetokanal-3db-kod-szurke/

3. Hagyd fejlődni és fejlettségének megfelelő evőeszközöket használjatok!

Figyeld a babádat és vedd észre az önállóságra törekvését. Az sem baj, ha hónapokig kézzel eszik, hiszen ismerkedik a formákkal, színekkel, az étel állagával. De fontos, hogy legyen lehetősége az evőeszközökkel is ismerkedni, előbb-utóbb ügyesen követi majd a mintádat és elsajátítja az eszközhasználatot. Kicsi kezekbe találhatsz lekerekített végű villákat, és olyat is akár, amibe beakaszthatja a kis ujjait, ezzel segítve a fogást. Ha pedig már ügyeskedik, nyugodtan válassz neki fém végű gyerek evőeszközt!

https://planetino.hu/termekkategoria/etetes/baba-evoeszkoz/

4. Kíméld meg magad a törékeny étkészletektől!

Nem tragédia, ha a kicsi összetört valamit, hiszen ezek fogyóeszközök. De miért legyen még egy tényező, ami stresszre adhat okot, akár babádnak, akár Neked. Jó alternatíva lehet egy bambusz-étkészlet, amiket már nagyon édes, „étvágyhozó” mintákkal is találsz 😊. Nem törékeny, nem kell azon aggódnod, hogy károsanyag oldódik ki belőle és még környezetbarát is. Válogass a cuki minták közül!

https://planetino.hu/termekkategoria/etetes/bambusz-etkeszletek/

A fentiek segítségével reméljük, sok buktatót sikerül kiküszöbölni az hozzátáplálás során és babád számára is egyre nagyobb örömöt jelent majd az ételekkel való ismerkedés. Örökítsd meg a boldog pillanatokat, mert hamar elrepül ez az időszak és később jó lesz mosolyogva visszagondolni ezekre az első próbálkozásokra. Az elkészült képeknek és élménybeszámolóknak tökéletes helye lehet a Babakaland – A Prémium Babanapló!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]