A legjobb úszótáska kiválasztása

Az egyik leghamarabb elkezdhető sport gyerekeknek az úszás. Szülőként már akár a baba 4 hónapos kora körül megtapasztalhatjuk, mennyi jótékony hatása lehet a babaúszásnak is. Nincs ez másként az idősebb korosztálynál sem. Hiszen az egyik legszórakoztatóbb és -izgalmasabb tevékenység, aminek már ovis-, iskoláskorú gyerekeink is hódolhatnak.

Legyen szó csak pancsolásról, családi wellnesshétvégéről, vagy akár már szenvedélybe hajló sport tevékenységről, elengedhetetlen kellék lesz gyermekünk vizi kalandozásai során egy megbízható útitárs: az úszótáska!

A mai kínálatok tengerében nem kis kihívás kiigazodni és megtalálni a megfelelőt. Nézzük, milyen szempontokat is érdemes figyelembe venni úszótáska választás előtt.

Kapacitás

Azt gondolnánk, hogy az úszáshoz nem szükséges sok felszerelés, de hamar rájövünk, mennyi mindent kell biztosítanunk, hogy minden kéznél legyen. Szükség lesz egy olyan táskára, amelyben elfér egy papucs, törölköző, úszószemüveg és természetesen a kulacs, hogy a hidratálásról se feledkezzünk meg.

Vízállóság

Fontos szempont, hogy edzés után úgy tárolhassa gyermek törölközőjét, fürdőruháját, hogy ne okozzon gondot egy kis nedvesség, ne ússzon körülötte minden vízben. Ehhez elengedhetetlen, hogy a sporttáska vízhatlan, de legalábbis vízlepergető legyen.

Tartósság

A legjobb úszótáska kiválasztásánál fontos szempont, hogy tartós, strapabíró anyagból készüljön. A közönséges vagy textil anyagokból készült táskák nem megfelelőek ahhoz a terheléshez, amely egy uszodában, vizes környezetben érheti. Ezért a nylon, poliészter szövet a legjobb választás, hiszen ezek az anyagok természetesen vízállóak és tartósak. Kiváló választás, ha újrahasznosított PET-palackból készült táskát választunk. Így nem csak egyesülnek a fenti szempontok, de bolygónknak is kedvezünk vele. Ráadásul ezek az anyagok könnyűek, így gyermekünknek sem kell nagy súlyt cipelnie egy kimerítő tevékenység után.

Tisztán tartás

Folyton rohanó szülőként fontos szempont, hogy az úszótáska praktikusan tisztítható legyen. Természetesen a vízhatlan úszótáskáknál a legmegfelelőbb, ha langyos, szappanos szivaccsal áttöröljük, hiszen vízállóságuk miatt magas hőfokon károsodhatnak ezek az anyagok. Azonban a mosási útmutatónak megfelelően természetesen gépben is tisztíthatók, ha időnk úgy engedi.

Design

Ha gyerekeknek vásárolunk, nem elhanyagolható szempont a kinézet sem. Próbáljuk meg figyelembe venni a gyerekek igényét, hogy a kedvelt sportot olyan kiegészítőkkel űzhessék, ami szintén jó érzéseket kelt bennük. A Fresk úszótáskák letisztult mintája például egyaránt kicsik és nagyok kedvence lehet.

Használhatunk iskolatáskát úszótáskaként?

Miért ne? Amennyiben úgy érezzük, nem elegendő egy úszótáska kapacitása, bátran nézzünk körül a nagyobb gyerek hátizsákok között, ügyelve arra, hogy a fenti szempontok érvényesüljenek (vízhatlanság, strapabíróság, tisztíthatóság).

A legjobb úszótáska kiválasztása

Nézd meg úszótáska kínálatunkat itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Planetino
[]